måndag 30 mars 2015

 Fyra presidenterna har avbildats på granitklippan Mount Rushmore National Memorial i Keystone, South Dakota, USA

 Varför just dessa fyra? Kanske det framgår av följande citat:

George Washington: Att bevara frihetens heliga eld och den republikanska modellens framtid, kan med rätta betraktas som ett innerligt, kanske slutgiltigt experiment som anförtrotts det amerikanska folket.
 Vi måste bevara vår enhet så att vi kan förbli starka och vi måste undvika allianser så att vi slipper dra ut i krig. Vi måste alltid vara beredda att försvara vårt oberoende (independence) och vår frihet (liberty).
 Håll utgifter och skatter låga!

Thomas Jefferson: Vi agerar inte för vår egen skull utan för hela mänskligheten Meningen med vårt experiment är att undersöka om det är lämpligt att anförtro en del av mänskligheten uppgiften att styre över sitt eget öde.
 Jag önskar att det var möjligt att göra ett enda tillägg till vår konstitution: Att frånta vår regering befogenheten att uppta lån.
 Frihet är ett stormande hav. Bara ängsliga människor föredrar tyranniets stillhet.

 Theodore Roosevelt: Det första krav som ställs på individen om han skall kunna betraktas som en god medborgare i denna Republik, är att han skall kunna och vilja dra sin del av lasset.  Att han inte enbart ska vara en passagerare.
 När du skall fatta beslut är det allra bästa att göra rätt, det näst bästa att göra fel och det sämsta att inte göra något alls.

 Abraham Lincoln: Jag lämnar er och hoppas att frihetens låga kommer att brinna i era bröst så länge att ingen längre tvivlar på att alla människor är skapade fria och med lika värde.

 Det går att lura alla ibland och  det går att lura somliga hela tiden. Men du kan inte lura alla hela tiden.

Todde  Mars 2015

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar