torsdag 25 maj 2023

 

Citat om Vänskap

  I ur och skur, även om det finns bättre saker att göra, kommer en sann vän älska dig och visa det. I slutänden är det som spelar roll handlingar, inte välmenande ord.

 Turkiskt ordspråk: Den som söker en vän utan defekter kommer att förbli utan vänner. Detta turkiska ordspråk uppmanar oss att reflektera över vad vi kräver av andra i jämförelse med vad vi kräver av oss själva. Ingen är perfekt, för vi är alla mänskliga. Precis som alla människor har vi brister som våra närstående (förhoppningsvis) accepterar (och kanske t.o.m uppskattar). Att stöta bort en individ för att vi inte gillar defekter hos henne/honom säger mycket om vår egen självkänsla. Om dina vänner har många goda egenskaper bör defekterna inte spela så stor roll. Fokusera på deras fantastiska egenskaper, inte på deras defekter.

 Sir Francis Bacon om Vänskap: Vänskap multiplicerar lycka och dividerar elände.

 Vi har redan lärt oss att delad glädje är dubbel glädje. Människa är ett socialt djur oavsett hut mycket hon försöker isolera sig. Därför finns det inget bättre tillstånd än att vara förstådd och stödd av vänner i vått och torrt. En god vän kommer alltid veta när du behöver ett lyssnade öra eller ett gott skratt.

 Citat om vänskap är ofta av anonymt ursprung, likt detta. Många personer mäter sitt personliga värde i antalet vänner de har. Detta är dock ett misstag.

 Kvantitet är inte samma sak som kvalitet. Kom ihåg att verkliga vänner kan räknas på ena handens fingrar. De som skryter om att ha vänner över hela världen är egentligen inte vän med någon. Med en sann vän måste man inte låtsas vara någon man inte är, för där finns det ett speciellt band.

 Elbert Hubbard: En vän är någon som vet allt om dig, men trots det älskar dig.

 Den italienske författaren Carlo Dosis varnar oss för de som kallar sig våra vänner, men i verkligheten inte är detDe finns endast med dig när livet går bra, när världen ler mot dig. De bryr sig endast om dig tack vare ditt inflytande över andra, inte för att de vill ha din vänskap. Oroa dig inte om du inledningsvis finner det svårt att skilja på sanna vänner och falska. När du genomgår tuffa tider kommer du att märka av frånvaron av vissa “vänner” och deras brist på oro för dig. Värdera vännerna som finns kvar, inte de som gjort dig besviken. – En sann vän  kommer alltid vara ärlig mot dig och aldrig utnyttja dig för egen vinning.

 Vänner är en familj man väljer själv, så att ta hand om dem är av yttersta vikt.

 Bra vänner måste inte vara perfekta, och de måste inte alltid vara redo att hjälpa till. Det är tillräckligt att de accepterar dig, är intresserade av vad som händer i ditt liv och att de är villiga att lyssna på dig. Vänskap är både en enkel och djup gåva.

Kolla även: 

https://axiom1a.blogspot.com/2015/02/vanskap-artikel-behandlar-ett-amne-som.html

 Vad är storhet?

  Sann vänskap innebär att de sanna vännerna förstår varandra. 
Om din sanna vän har brister (ur din synvinkel), bör du se till 
att du förstår varför. För när man förstår varför kan fortfarande 
vara vänner. För att uppnå storhet måste du kunna förstå. Det är 
hemligheten bakom storhet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar