lördag 25 augusti 2018


Vad är Karma?

 I västerlandet råder det stora missförstånd om vad ordet Karma betyder.
 Karmas lag är ”Lagen om Orsak och Verkan”.
 Det indoeuropeiska rotordet är kwer-1 med betydelsen att göra.
 De flesta har fått för sig att karmas lag handlar om öga för öga och tand för tand. Men den idén kommer istället från Sumerernas lagsystem - oftast känt som Hammurabis lagar. Hammurabis lagar skrevs på stenpelare i Mesopotamien c:a 1800 år f. Kr. Se: https://sv.wikipedia.org/wiki/Hammurabis_lagar
 För att förstå Karmas lag behöver man först och främst definiera de olika existenssfärer som individen verkar i. Vi kallar dessa existenssfärer för dynamiker. De är delar av den drivkraft (dynamik) som livet ger människan (egentligen den odödliga varelse som bor i människonaturen).
 Del 1 (= 1D) av denna dynamik är själva människonaturen eller det ego som de flesta människovarelser definierar sig genom och som samhället bekräftar som ”din existens”.
 Del 2 (= 2D) av livets dynamik för människan är existensen som familj. I vårt moderna samhälle oftast man + hustru + barn.
 Det 3 (= 3D) av livets dynamik är strävan att existera genom grupper eller med vänner (se artikeln om ”Vänskap” på: http://axiom1a.blogspot.com/2015/02/vanskap-artikel-behandlar-ett-amne-som.html ).
 Del 4 (= 4D) av livets dynamik är strävan att existera genom kulturen, civilisationen eller hela mänskligheten.
 Ett vanligt missförstånd om karma är att det är människonaturens karma (= 1Dn) det handlar om, men då glömmer man att människan inte är någon ensamvarg. Tvärtom är människan en gemenskapsvarelse. Hon strävar efter att tillhöra någon sorts gemenskap. Den människa som förblir ensam, utan gemenskap förblir olycklig.
 Ett annat missförstånd, som är väldigt vanligt i Asien är att det gäller att undvika att begå skadliga handlingar. Men om man nu bara väljer att undvika alla sorters skadliga handlingar, så är risken stor att man glömmer det som är MYCKET VIKTIGARE: Att utföra goda gärningar (= gärningar som gynnar det stora flertalet). Det är genom att utföra goda gärningar som du skapar positiv karma för din framtid. Även Jesus skall ha påpekat att det är de goda gärningarna, som gör dig salig (i Thomas Evangeliet och i "Bergspredikan").
 Den som lever i ett samhälle drabbas av negativ karma som har sin orsak i skadliga handlingar på alla dessa fyra dynamiker. Patriarkala hederskulturer skapar negativ karma för alla som utsätts för dem. Om du lever i en stad där en klanhövding har tagit kontrollen över en stadsdel, så kan du drabbas av den klanens negativa karma om du vistas i det område som klanhövdingen kontrollerar. Det är ett exempel på negativ 3D karma som kan påverka dig.
 Om du lever i en civilisation som har skapar lika rättigheter för kvinnor och män, så kommer du i åtnjutande av den positiva karma som den civilisationens upplysta kvinnor och män skapat. Det är exempel på positiv karma på 4Dn.
 Det kanske svåraste begreppet att förstå om karma är vad ORSAK egentligen är. Själva ordet orsak betyder det som skapar effekt. Ur icke-materialistisk synpunkt uppstår orsak ur andliga varelser, som skapar effekt. För vetenskapens materialister är all orsak förlagd till det som går att mäta i fysiska universum (som består av Materia, Energi, Rum och Tid).
 Karmas lag blir då (ur andligt perspektiv) lagen om hur andliga varelser skapar effekt. Om man följer olika orsakskedjor bakåt, genom alla reläpunkter i fysiska universum, hittar man så småningom den andliga orsaken.
 Om du mediterar på detta har du en möjlighet att ”lära känna dig själv (ditt sanna jag)”, men att på egen hand göra det är inte lätt. Vi rekommenderar dig att försöka finna en vältränad meditör som kan hjälpa dig att ta dig förbi de mentala barriärer som låser in dig i fixa tankebanor. Kolla gärna på: www.duga.se

 På vägen till ökad självkännedom kan du upptäcka att du faktiskt är mycket mer ORSAK än du har vågat erkänna. Vågar du nu?

 OBS! OBS! OBS! Det är genom att utföra skadliga handlingar (vare sig de utförs medvetet eller omedvetet) som individen försämrar sin förmåga att skapa (= vara ORSAK). Det är det som får individen att skapa NEGATIV karma. Negativ karma är detsamma som förlorad förmåga att vara ORSAK. Varje skadlig handling innebär att individen drar sig undan. Det är undandragandet från ansvar som innebär att individen drabbas av negativ karma. Tar individen ansvar fullt ut för sina skadliga handlingar drabbas hen inte av negativ karma. 
 Eftersom individen inte är enbart ett ego, kan individen ta ansvar inte bara på sin 1D utan även på de högre dynamikerna och därigenom undvika negativ karma även på dessa högre dynamik i livet (2D, 3D och 4D)

Todde

Also check: http://axiom1a.blogspot.com/2017/10/eliternas-ansvar-for-demokratin-2110.html b


och om du vill bidra till skapandet av en bättre civilisation, kolla:






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar