torsdag 16 juni 2022

 

Utflykt till Livets Kärna på UR Play

 Kolla gärna dessa fem korta (c:a 7 min vardera) program om livets kärna och kom till insikt att det inte är slumpen som skapat livet (eller fysiska universum).

 Sokrates ideal var att erkänna att man inte vet. Först då kan man lära sig något nytt. Att vara övertygad om att man vet när man inte vet ansåg Sokrates vara tredubbel okunnighet. Att veta att man inte vet var enligt Sokrates ett ideal (enkel okunnighet).

 När våra materialistiska förståsigpåare hävdar att det vet att livet utvecklas genom slumpvisa mutationer, så är de tredubbelt okunniga.

 När filosofen erkänner att han/hon inte vet hur livet uppstod eller skapades är filosofen enkelt okunnig och kan göra något åt det – t.ex. genom att studera och lära sig.

 Vår materialistiska moderna civilisation är synnerligen högmodig (en svår form av tredubbel okunnighet), när den påstår sig veta hur livet utvecklades med hjälp av slumpmässiga mutationer. Däremot erkänner även den materialistiska vetenskapen att den inte kan förklara hur DNA molekylen ursprungligen kunde uppstå. Där är t.o.m. våra vettigaste materialister lite ödmjuka (vilket är en dygd).

https://urplay.se/program/177551-utflykter-till-livets-karna-immunforsvaret?autostart=true

 Programmen går att se på UR Play fram till 30 juni 2023

Todde

PS. Om du vill veta mer om Sokrates tre olika grader av okunnighet kolla:

https://axiom1a.blogspot.com/2016/08/1-enkel-okunnighet-att-vara-medveten-om.html


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar