måndag 11 mars 2019

Pengar, Bank, Banker, Finans, Regering, Ränta, Interest, Obligationer, Centralbank, Inflation, Guld, Silver, Valuta, Värde, Kredit, Skuld, Budgetunderskott, Budgetbalans

 Jag såg just ett väldigt informativt och på ett bra sätt förklarande program om hur vi håller på att köra rakt in i en finansiell kris i och med att bankirernas och regeringarnas system att råna medborgarna i våra moderna samhällen framförallt genom kraven att vi skall betala ränta på de pengar det finansiella banksystemet trycker upp.

 Föreningen DUGA ( www.duga.se )  undervisar om dessa saker i tre olika filosofiaftnar:

1. Penningväsendets Historia
2. Finansväsendets Historia
3. Lånens 5000-åriga Historia

 Om du som läser detta blir intresserad (bl.a. genom att se programmet nedan) och nyfiken på att få vara med på dessa filosofiaftnar - kontakta oss på www.duga.se

 En märklig "liten detalj" (verkligen inte så liten) som "glömts bort" i detta sammanhang, är att den historiskt verksamma balanserade kraft, som kallas SKULDAVSKRIVNING inte finns med i programmet. Ändå är det genom skuldavskrivningar som Fiat pengarna har korrigerats. Det är livets lagar som tar ut sin rätt. Faktum är att i Bibeln ges människorna rådet att genomföra skuldavskrivningar vart sjunde år och vart 49:e år skall en fullständig skuldavskrivning äga rum (enligt Bibeln).
 Eftersom programmet har några år på nacken kan det vara intressant att påpeka att guldpriset har gått både upp och ner de senaste åren. Men trenden är ändå UPP. Den som köpte guld under år 2018 kan idag glädja sig åt en uppgång.
 Även om det är sant att alla Fiat pengar (t.ex. "papperspengar) historiskt sett blivit värdelösa, så har ett Fiat penningsystem alltid förr eller senare alltid ersatts av ett annat.

 OBS! Det är väl (anser jag) helt rätt att vi kommer få en allvarlig störning i det finansiella systemet när "bubblan spricker". Men när denna omställning kommer ske eller hur svår den blir står skrivet i stjärnorna. Vi har aldrig haft ett finanssystem som så många människor är med och skapar på. Vi har därför ingen historisk erfarenhet att falla tillbaka på, för att förutspå finanssystemets kommande kris. Däremot vet vi att ju fler som är med och skapar det förtroende som alla penningsystem i grund och botten bygger på, desto stabilare blir systemet. Att den där krisen kommer att komma kan vi däremot vara säkra på. Tipset för att förbereda sig och tjäna på kraschen är (som de säger i programmet och som vi sagt på våra filosofiaftnar)
 1) utbildning och 
 2) skaffa en buffert i form av guld och silver.

 Kolla detta 30 minuter långa program som på ett lättförståeligt sätt beskriver hela lurendrejeri apparaten:


 Bl.a. förmedlas följande citat:

 John M. Keynes: Med detta kan regeringen i hemlighet och obemärkt beslagta folks rikedom, och inte en man på miljonen kommer att upptäcka stölden.

 George Washington: Ingen generation har rätt att dra på sig skulder, som är större än vad som kan betalas ut under dess egen existens.


 Kolla även: http://axiom1a.blogspot.com/2017/10/eliternas-ansvar-for-demokratin-2110.html

och om du vill bidra till skapandet av en bättre civilisation, kolla: