lördag 16 januari 2021

Materialism, Religion, Ideologi, Sinnet, Känslor, Dogmer, Felprogrammering av biologiska algoritmer.

OBS! Programmet underlåter att nämna möjligheten av felprogrammering! - Och därigenom ge oss Livsfilosofer en möjlighet.

 Lyssnade på ett intressant föredrag av  Yuval Harari (författaren till boken Sapiens), Han är en intressant varelse i och med att han inte försöker låtsas VETA. han nöjer sig med att (ett ideal som hyllades av Sokrates) inse att han inte vet, vilket skyddar honom från att fastna i dogmer.

 Föredraget är en timma långt och följs av en 20 minuters frågestund. Den sista frågan är mest intressant.

 Redan under föredraget påstår han vid upprepade tillfällen att biologiska organismer styrs av biologiska algoritmer, vilket kommer upp flera gånger under föredraget. Samtidigt påpekar han att idén om biologiska algoritmer inte är något han VET. Det är endast moderna livsvetenskapers aktuella dogm. Han påpekar också att livsvetenskaperna inte ens är i närheten av att förstå sig på vad medvetande och subjektiva upplevelser är. 

 Ur vår livsfilosofis synvinkel är hans historiska överblick över religioner och ideologier nästan en ren bekräftelse. Så kolla gärna på vad denna utmärkta representant för modern vetenskap har att säga och njut av hur han bekräftar vår livsfilosofis idéer.

 Intressant är att reflektera över Brigitte Gabriels idé att: Den tysta majoriteten är irrelevant. 

 Föredraget hålls på engelska med engelsk text på:

https://www.youtube.com/watch?v=g6BK5Q_Dblo

Kolla gärna även:

https://axiom1a.blogspot.com/2015/09/sapiens-en-kort-historik-over.html

Todde