lördag 5 augusti 2017

 Ett intressant program om Altruism och meditation.

 Går det att förändra världen med meditation?
 Programmet blir bara mer och mer intressant ju längre man ser det. I slutet av programmet är det rena rama livsfilosofin som presenteras. Det går att dra andra slutsatser av det som visas än de som programmakarna kommer fram till. I vanlig ordning konfronteras inte människans ondska. Man nöjer sig med att konstatera att ondskan existerar och att man kan minska världens ondska med relativt enkla medel – Och det är ju bra. Att verkligen konfrontera och hantera ondska är något annat. Men programmet ger en metod att åstadkomma förändring med enkla medel och bara det är ju värdefullt.
 Vad är människans drivkraft? Här möter vi forskare och lärare som berättar om sina studier av överlevnad, egoism och altruism. Den tidigare idén om att människors utveckling enbart drivs av egoism tycks inte stämma. Modern forskning visar snarare på att altruism är en viktig del av den mänskliga evolutionen.
 Programmet finns på UR Play till: 24 aug. 2018


 Originalets titel: The altruism revolution

Todde

Kolla även:


http://axiom1a.blogspot.se/2015/12/ar-i-stort-behov-av-en-moden-churchill.html 


och om du vill bidra till skapandet av en bättre civilisation, kolla:



torsdag 3 augusti 2017

 Varför vill Sveriges största massmedier inte publicera statistik från BRÅ?

 Våra största massmedier talar om ”fake news” och påstår att de själva publicerar sanning – i motsats till ”populistiska medier”.
 Det börjar bli dags att skrota den politiska korrektheten (PK) och stoppa den i de papperskorgar där den rätteligen hör hemma..

 På denna länk hittar du statistik från BRÅ som de politiskt korrekta massmedierna vägrar att publicera:



Todde

 Apropå PK - Kolla även: